Hol fotózzunk - Margit-sziget

A Margitszigeti rózsakert
Rózsakert

Igazán szép helyszín a fotózáshoz. Jól megközelíthető, nem fizetős, itt a lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt. A város egyik legszebb parkja, számtalan lehetőséget kínálva a természetes fény, és a csodás környezet kihasználására.

Menyasszony portré a Margitszigeti romoknál
A romoknál

Az Árpád híd felől megközelítve ott a Japánkert, az egyik legnépszerűbb helyszín a fotósok és a párok körében is. Ez a gyönyörű kert a japán kultúra és a természet szerelmeseinek egyaránt vonzó. A kertben megtalálhatók a japán kertek klasszikus elemei, mint például a sziklakert, a bambuszerdő, a tavak, a kis hidak és a kőlámpák. A Japánkert a Margit-sziget legidősebb része, 1913-ban épült. Az idő múlásával a kert megújult, de megőrizte eredeti báját és varázsát. Látványos és egzotikus, tele van színekkel, textúrákkal és formákkal, csak ki kell használni, amit kínál.

Ne felejtsük el a Rózsakertet sem, ha virágos helyszínt keresel, itt több száz rózsafajta található, így az itt készült fotók színesek és varázslatosak. A rózsabokrok, a gyönyörű park és az idilli környezet tökéletes hátteret ad a romantikus képekhez. A több mint 8 ezer rózsabokor, tökéletesen ápolt gyep, színek és illatok varázslatos kombinációja. A kert egyik legimpozánsabb eleme a rózsalugas. A másik, Margit híd felőli oldalához esik közelebb a zenélő szökőkút. Vízsugarai a zene ritmusára táncolnak, és a vízjáték fényei és árnyai izgalmas hátteret biztosítanak a fotózás során nappal is, az esti fotózásoknál pedig a vízsugarakat színes fények festik meg.
Ha pedig még exkluzívabb és különlegesebb helyszínre vágysz, ne hagyd ki a sziget nyugati oldalán található 13. századi romokat sem. Az egyik ilyen rom a Dominikánus kolostorrom, amelynek kertje tökéletes helyszín lehet.

A sziget egyik legnagyobb különlegessége a “Béke fa”. Az óriási platánfa a sziget legnagyobb fája, amely már több mint 250 éves, lenyűgöző hátteret adhat a képeknek.

Megközelítés, parkolás: A szigetnek két bejárata van, egy a Margit híd, egy pedig az Árpád híd felől. Autóval az Árpád hídi oldalon hajthatunk be, de csak a fizető parkolóig. Onnan gyalog, kerékpárral, vagy bérelhető járművekkel járhatjuk be a szigetet. Bérelhetünk „Bringó-hintót”, vagy 2-4-6 személyes elektromos kis autókat. Ezek meglehetősen drágák, és vezetésükhöz a sofőrnek be kell mutatnia a jogosítványát. Figyelem, az elektromos autót vissza kell vinned a megadott időre, különben tolhatod, mert, ha lejár az idő, a kisautó letilt és megáll. A sziget tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető a 26-os vagy a 226-os busszal, továbbá a 4-es és a 6-os villamos is eléri a Margit hidat, ahonnan már könnyen besétálhatunk.

 

 

 

dsc 1258
dsc 1118